B&B omgeving Thorn

Thorn een bekend stadje van Limburg. Vooral bekend omdat de huizen in het centrum allemaal wit geschilderd zijn. Veel huizen in het centrum zijn monumentale panden. Naast de witte huizen is ook de authentieke bestrating heel bijzonder. Er staan 2 bekende gebouwen in Thorn. De Abdijkerk met de mooie hoge toren in het hart van Thorn en de Kapel onder de Linde welke je kunt vinden aan de rand van Thorn. 

Kapel Onder de Linde

Aan de rand van Thorn staat de zeer mooie Kapel Onder de Linde. Ook in deze kerk is veel barok te vinden in het interieur. Deze kapel werd als devotie voor Maria in opdracht van de Stiftdames in 1673 gebouwd. Thorn was 800 jaar geleden een mini vorstendom waar zo’n 20 adellijke Stiftdames wonen. 

Enkele beroemde energie lijnen lopen onder deze Kapel door. Dit is ook een reden waarom deze Kapel door veel mensen van Nederland en daarbuiten bezocht wordt. 

In de kapel kun je tegen een kleine vergoeding een kaarsje opsteken. Ook is de Kapel dagelijks geopend voor een gebed. 

Kapel onder de Linde Thorn

De Abdijkerk van Thorn

De Abdijkerk van Thorn torent hoog boven de witte huisjes uit. De kerk dateert uit de 10e eeuw. Het is een gotische kruisbasiliek met romaanse westbouw. In de kerk bevindt zich een imposant altaar. Helemaal gebouwd is de barok stijl. Net zoals de rest van het interieur trouwens. In de 19de eeuw heeft de bekende architect uit Roermond, P.J.H. Cuypers de opdracht gekregen om de Abdij kerk te restaureren. Het is toen dat de grote massieve klokkentoren is geplaatst.