B&B omgeving Roermond

Ook in de omgeving B&B van Ittervoort ligt de stad Roermond. Een autorit naar Roermond duurt een klein kwartiertje. De laatste jaren is Roermond vooral bekend vanwege het Designer Outlet Center. Maar de binnenstad van Roermond is ook de moeite waard om te bezoeken.

Roermond

Munsterkerk Roermond

Aan het Munsterplein ligt de Munsterkerk. Deze kerk is een van de overblijfsel uit de Romaanse bouwkunst. De volledige naam van deze kerk is de Onze Lieve Vrouwe Munsterkerk. Ergens begin 1200 is men begonnen aan de bouw van deze kerk. In de loop der jaren is de kerk verschillende keren verbouwd en gerestaureerd. 

Munsterkerk Roermond

Designer Outlet Roermond

Op een paar minuten afstand van de Munsterkerk ligt het Designer Outlet Roermond. In de korte tijd dat het Center er staat is het uitgegroeid tot een van de grootste en meest succesvolle outlet van Europa. Ongeveer 200 winkels en 25 horecagelegenheden liggen in het Designer Outlet Roermond.

Het is gebouwd op de voormalig Ernst Kazimier Kazerne van Roermond. Een overblijfsel vind je wanneer je vanaf het centrum de Outlet binnen loopt. Het originele poortgebouw is namelijk bewaard gebleven

Designer Outlet Roermond

De Maasplassen Roermond

Naast het grootste Outlet Center heeft Roermond ook het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. De Maasplassen zijn ontstaan door grindafgravingen en vormen een aaneengesloten netwerk van grote en kleine plassen. Voor de watersport is er een oppervlakte van ruim 3000 hectare aanwezig. Hier kan je zwemmen, zeilen, surfen roeien, met de kano varen en kayakken. Ook zijn er enkele plekken gereserveerd voor duikers. Maar voor de zon genieters is er ook genoeg aanwezig. Bijna alle plassen zijn voorzien van een strand om heerlijk en rustig te genieten van zon en water.

De Roer in Roermond

Het Cuypershuis Roermond

De beroemde architect en ontwerper Pierre Cuypers (1827-1921) was geboren in Roermond.  Het is 100 jaar geleden dat hij gestorven is. Hij was een totaal ontwerper. Enkele van zijn bekende gebouwen zijn bijvoorbeeld het Centraal station en Rijksmuseum in Amsterdam. Hij heeft ook in de buurt van Roermond enkele mooie woningen gebouwd. Er is dit jaar een rondrit langs een aantal gebouwen die door Cuypers gebouwd heeft. Zeer de moeite waard.
Ook is er een Cuypers wandeling door Roermond. Deze kun je zelf lopen maar is mooier wanneer je deze met de stadsgids loopt.  

Cuypershuis Roermond

Nationaal Park de Meinweg

In het oosten van Roermond ligt een uniek natuurgebied. Nationaal park De Meinweg wordt namelijk aan drie kanten omsloten door Duitsland en is onderdeel van het Duits-Nederlandse Maas-Swalm-Nette grenspark. Met een oppervlakte van ongeveer 1800 hectare vind je een gevarieerd landschap van bossen, vennen en heide. In De Meinweg vindt men nog steeds de adder. Het is het enige gebied waar de adder in Nederland nog voorkomt. Naast de adder zijn er ook 110 soorten vogels geteld. Wanneer je veel geluk hebt zie je de zwijnen, steenmarters en vossen ook rondlopen. Je kunt door het park wandelen moor ook fietsen. Er zijn verschillende routes uitgezet. Voor deze routes kunt u het beste contact opnemen met de plaatselijke VVV winkel.

Nationaal Park De Meinweg

Rondvaart op de maas roermond

Het spreekt voor zich dat bij een groot watersportgebied er ook rondvaarten te boeken zijn. Vanaf de Roerkade, het oudste gedeelte van Roermond,  kun je instappen op diverse rondvaarten. Zo is er de Maasplassenrondvaart: Een tocht van 70 minuten over de grote en kleine plassen. Dit alles al dan niet met een hapje en/of een drankje.

Rondvaart op de Maas

Stadsmarkten van Roermond.

Op de markt een plein voor het gemeentehuis van Roermond is de weekmarkt op woensdag van 09:30 tot 16:00 uur. En op zaterdag van 09:00 tot 16:00 uur. 

De biologische markt op het Stationsplein is op woensdag van 13:30 tot 18:00 uur.

De antiekmarkt is van april tot en met oktober op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur op het Kloosterwandplein.

Terug naar boven of naar de home pagina