B&B en de omgeving van Midden Limburg

B&B en de omgeving van Ittervoort heeft veel te bieden. Ittervoort ligt aan de rand van Thorn, het witte stadje. De haven van Wessem ligt op een steenworp afstand.  Of ga een dagje shoppen in de outlet van Roermond, Bezichtig de oude St. Annamolen in Weert. Maar ook Maastricht en Valkenburg liggen op nog geen 40 minuten afstand.

Ittervoort is een kerkdorpje dat sinds 2007 deel uitmaakt van de Gemeente Leudal.  Ittervoort heeft met ongeveer 700 huizen zo’n 1750 inwoners. Ittervoort verwijst naar de Itterbeek. De rivier waar ook onze B&B naar vernoemd is en waar de ruime tuin aan grenst. De luxe B&B aan de Itterbeek ligt tegenover de kerk van Ittervoort ………….

Thorn staat bekend om haar markante wit geschilderde oude huizen, monumentale panden en authentiek geplaveide straatjes van maaskeien. Ontdek het verhaal achter deze witte huizen. Bezoek de musea, zoals het gemeentemuseum en vergeet vooral niet de Sint Michaelkerk. Een imposant gebouw uit de 10de eeuw

Nog een korte tekst uitzoeken voor Weert

Niet ver van Ittervoort ligt ook de historische binnenstad van Roermond. Veel mensen komen hierheen om te shoppen. Naast de historische binnenstad van Roermond ligt namelijk de Outlet, waar zelfs onze Oosterburen graag komen shoppen.  

Op 40 minuutjes gelegen van onze B&B in Midden Limburg ligt het prachtige en culturele Valkenburg. Valkenburg is een bezienswaardigheid op zich. Naar Valkenburg ga je voor onder andere de gemeentegrot, fluwelengrot, Romeinse catacomben, steenkolenmijn, Mergelrijk en andere mergelgrotten. Naast grotten heeft het dorp een prachtig museum “Land van Valkenburg”, de Wilhelminatoren en een kabelbaan.

Hier nog een kort stukje over Maastricht