Water wandel Wereld Leudal

Een ander type wandeling is een GPX wandeling. Met behulp van een GPX route en een GPX apparaat kun je in de Gemeente Leudal een mooie wandelroute lopen. Je kunt natuurlijk overal op de route inspringen maar het officiele startpunt ligt bij Bezoekerscentrum Leudal. Beter gezegd op de Roggelseweg linksaf bij het Bezoekerscentrum Leudal.
Een van de halteplaatsen is de St. Ursulamolen. Vanuit Litsberg geniet je van een heel mooi uitzicht. Helemaal ten oosten van deze route bereik je de St Servaaskapel een in 1891 gebouwde kapel. Erg mooi is dat deze kapel helemaal omgeven is met de acacia’s.
Wanneer de weg verder vervolgd wordt kom je bij Kloosterhof St. Elisabeth en daarna het café Busjop, een sprookjesachtige plek, waar volgens legende lang geleden het echt gespookt schijnt te hebben. Na een heerlijk bakje koffie met echte Limburgse Vlaai kan de wanderling vervolgt worden door een zeer mooi heidelandschap. Je loopt langs het landgoed De Bedelaar en door het Langven met de vele weilanden en weiden.

Route Details

Lengte route: 14 km
Startpunt: Bezoekerscentrum Leudal in Haelen

Route is bewegwijzerd of haal in bezoekerscentrum de routefolder met meer info

Extra info

Op de website van liefdevoorleudal.nl (klik hier) kun je de GPX route downloaden.

De Water Wandel Wereld Leudal routekaart.
Water wandel Wereld Leudal

Wanneer:

Kan hele jaar gelopen worden.

Waar:

Adres: Roggelseweg Bij Bezoekerscentrum Leudal Plaats: Haelen

Prijs:

Gratis

Wie organiseert het:

Liefde voor Leudal

Website Organisatie:

www.benb-aandeitterbeek.nl